Nápověda

Nápovědu, neboli Help má každý pořádný program. Nápověda nás seznámí s tím, jak se ovládají jednotlivé nástroje programu. Kdo se naučí v nápovědě orientovat a využívat ji, nemusí tolik tápat. Proto se naučíme nápovědu používat. Najdeme ji na panelu nabídek pod slovem NÁPOVĚDA. Vyvoláme ji také stisknutím klávesy F1 na horním řádku klávesnice. Jak vyhledávat v nápovědě? Buď si můžeme vybrat z nabízených témat kliknutím na odkazy podobně jako při prohlížení webových stránek, nebo přepnutím na REJSTŘÍK vyhledáváme podle jednotlivých slov.
Vyzkoušej si
1. Spusť aplikace MALOVÁNÍ, WORDPAD, KALKULAČKA a ve všech aplikacích najdi nápovědu.
2. Spusť některou z her, které jsme hráli a zjisti, která z nich nemá žádnou nápovědu.
3. Zavři všechny aplikace, abys viděl pouze pracovní plochu počítače. Stiskni klávesu F1, čímž vyvoláš nápovědu k systému Windows. Vyhledej si a přečti základní informace o systému Windows a zjisti informace o počítači, na kterém pracuješ.
4. Zjisti, kde lze v nabídce START spustit nápovědu k Windows.
Úkoly
1) Spusť nápovědu k aplikaci WORDPAD a přepni do rejstříku. Zde najdi slovo čas a zjisti, jak lze do textu vložit dnešní datum a přesný čas. Poté zapiš ve WorPadu větu Hodinu informatiky máme . Je právě . A vlož do ní dnešní datum a čas.

2) V nápovědě k Windows zjisti, jak lze tisknout dokumenty na tiskárně. Text nápovědy označ myší a zkopíruj ho do WordPadu.

Žádné komentáře: