Psaní, editace a ukládání dokumentů

Při práci s textovým editorem Writer využijeme vše, co jsme se již naučili - psaní na klávesnici, kopírování, ukládání dokumentů a jejich otevírání. Vše si nejprve zopakujeme v několika úkolech. Spusť si nový textový dokument v aplikaci OpenOffice - Writer.
Úkoly
1) Napiš, co jsi dělal uplynulou sobotu. Svému vyprávění dej nadpis Moje sobota. Dokument ulož do své složky s názvem sobota.
2) Do své složky si stáhni soubor hudci. Otevři si ho v aplikaci Writer a doplň v textu písně chybějící samohlásky. V programu Malování si nakresli housle, obrázek si ulož do své složky pod názvem housle. Poté ho vlož pod text písně. Soubor hudci ulož, textový editor ukonči.
3) Do své složky si stáhni soubor medvedi. Otevři si ho v aplikaci Writer a oprav text písničky - nahraď písmeno x správnou samohláskou. V programu Malování si nakresli medvěda a zkopíruj ho před text písničky. Změny ulož, textový editor ukonči.
4) Do své složky si stáhni soubor doplnovacka. V aplikaci Writer si ho otevři. V první doplňovačce máš doplnit názvy deseti živočichů. Jednoho z živočichů namaluj a jeho obrázek vlož pod doplňovačku. Do druhého rámečku připrav podobnou doplňovačku pro svého spolužáka, ale s názvy rostlin. Až spolužák tvou doplňovačku doplní, namaluje ti a vloží do tvého souboru obrázek jedné z rostlin. Poté soubor doplnovacka ulož a textový editor ukonči.
5) Všechny úkoly vlož do svého blogu s názvy Moje sobota, Hudci, Medvědi a Doplňovačky.

Žádné komentáře: